“Hate-you-Love-you”Facebook-Profile-Timeline-Coverc

Akkor én is utálom!

“Hate-you-Love-you”Facebook-Profile-Timeline-Coverc

Utáltam – szeretni fogom!

A cím megtévesztő, mert nem arról írok, hogy mi van akkor, amikor engem utál valaki és én erre válaszreakcióként szintén utálom őt! Persze érdekes téma ez is – figyelembe véve, hogy ha mélyen magunkba nézünk, számtalan esetben fordulhat elő ez velünk. Velem is. Amiről azonban írni akarok, az az helyzet, amikor egy hozzánk közel álló ember utál valakit és ennek okán mi is így cselekszünk azonnal, vagy az idő előrehaladtával.

Az év elején számba vettem, vajon, milyen a kapcsolatom a körülöttem lévő emberekkel és vajon tényleg, miért is tekintek egy-kettőre negatívan. Nem, itt sem azokra gondolok, akikkel megromlott üzleti vagy emberi kapcsolatot nem javítottunk ki. Ők nagyon kevesen vannak. Akikről azonban nem tudom, hogy miért is ellenszenvesek, nem fértek el a két kezem ujjain számolás közben. A lényeg pedig, hogy azért lett negatív előjel a nevük mellett, mert a hozzám közel álló embereknek valamilyen konfliktusa volt velük és így a fegyverhordozó Sancho Panzaként már nekem is.

Ez elmúlt hónapokban több olyan emberrel is találkoztam, akik ebben a negatív körben voltak. Az előítélet persze adott volt, de valahogy túllépve ezen, kiderült, hogy számomra semmi nem igaz abból, amit korábban hittem róluk. Az igazán megdöbbentő pedig a következő volt: évek múltán találkozva az utálat magvát elhintőkkel, kiderült, hogy már nemhogy utálat nincs, de volt olyan ahol a barátságig elment a kapcsolatuk. Több esetben éreztem úgy magam, mint a „Kincs, ami nincs” című filmben, Kamasuka az el- és ottfelejtett japán katona, aki még mindig azt hiszi, hogy tart a II. Világháború és aszerint is él (eredetileg Jokoi Soicsi volt a japán katona és Guamon élt „fegyverben”).

Egyszóval úgy döntöttem, hogy tudatosan felszámolom minden „utálom” kapcsolatomat. Amnesztiát hirdetek! Óriási hátrányt és visszahúzó erőt jelent ugyanis a negatív gondolatok tömege. Egyrészről a magánéletben. Másrészről pedig tudom, hogy milyen rossz kimenetele lehet egy tárgyaláson az előítéleteknek és téves feltételezéseknek.

Az eredeti “Kamaszuka”: http://kep.index.hu/1/0/190/1906/19068/1906844_9af9d52286091db00985d88d009107b3_wm.jpg